Kan ik ook een bestelling als kadootje naar een ander versturen?

Jazeker, het is natuurlijk superleuk om een ander te verrassen met iets lekkers! Vul bij factuuradres je eigen adres in en het adres van de ontvanger bij verzendadres. Dan zorg ik ervoor dat de ontvanger zijn kadootje thuisbezorgd krijgt in een extra feestelijke verpakking. Indien je er een persoonlijk kaartje aan toe wilt voegen, kun je in het opmerkingenveld een boodschap schrijven die ik erbij zal doen.


Hoe worden de producten verpakt?

Als je tot circa 5 repen bestelt, worden deze verpakt en verzonden in een kartonnen brievenbusdoosje. Indien je meer of andere producten bestelt, worden deze verzonden in een kartonnen verzenddoos.


Hoe en hoe lang zijn je producten te bewaren?

Fudge en nougat

Alle nougat moet op een droge, donkere en koele plek bewaard worden. Bij temperaturen boven de 20°C raad ik je aan de nougat in een afgesloten trommel in de koelkast te bewaren, in de verpakking. Nougat die je ergens los in een schaaltje of op een bord legt, zal zodanig gaan plakken dat deze moeilijk los te halen is. Wikkel hem dus in de plastic verpakking of doe er een stukje bakpapier omheen. In principe is nougat een aantal maanden houdbaar, maar door temperatuurverschillen en vocht zal de textuur en smaak uiteindelijk aantasten. Ik raad je aan de nougat binnen een maand te consumeren.

Hetzelfde geldt voor fudge. Deze kun je eveneens het beste op een droge, donkere en koele plek bewaren, en bij warm weer in de koelkast. Door de chocola is dit product nog gevoeliger voor vocht en temperatuurschommelingen. Door de toevoeging van room is dit ook een bederfelijker product, ook hier geldt een bewaartermijn van enkele weken.

Voor beide producten geldt dat je ze het beste een uur voor consumptie uit de koelkast kunt halen voor de beste smaakbeleving. Vooral nougat kan erg hard worden in de koelkast, dus laat hem rustig even bijkomen 

Macarons

Macarons zijn handgemaakte en verse producten op basis van amandelen, suiker en eiwit. De vulling is gemaakt van ganache, botercrème of variaties daarop. Na productie worden ze direct door ons ingevroren om de smaak en kwaliteit zo goed mogelijk te blijven garanderen.
Dit betekent dat het een product is dat vanaf het moment van bestelling tot ontvangst bij jou thuis koel bewaard dient te worden – daarom worden ze ook verzonden met een speciaal koelelement (gooi deze gewoon weg bij het huisvuil – deze is biologisch afbreekbaar).
Leg de macarons bij ontvangst direct in de koelkast (in de verpakking of in een goed afsluitbare doos) – hier zijn ze nog ca. 5 dagen houdbaar.

Opnieuw invriezen is niet aan te raden, omdat de houdbaarheid en smaak dan niet meer gegarandeerd kunnen worden.

Houd er bij je bestelling dan ook rekening mee dat ze in de koelkast slechts enkele dagen houdbaar zijn, maar houd voor de verzending gerust 1 of 2 dagen extra speling aan.
Bij een feestje op zaterdag kun je de macarons bijvoorbeeld het beste woensdag of donderdag laten bezorgen.

Macarons kun je het beste een uur voor consumptie uit de koelkast halen voor de beste smaakbeleving.


Allergieën en dieet

Bekijk de productgegevens voor meer informatie.


Waarom zat mijn bestelling in een gebruikte doos?

Bij Fem’ de Cuisine produceren en verpakken we zo duurzaam mogelijk. Daarom herbruiken we een doos soms als deze er nog netjes uitziet, om kosten te besparen en het milieu te ontlasten.


Hoe worden de verzendkosten berekend?

Brievenbuspost en pakketpost worden berekend aan de hand van de tarieven van PostNL.
Dit geldt ook voor speciale leveringen zoals avonden of in het weekend.
Informeer gerust naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld voor grotere verzendingen of wanneer je liever wilt afhalen.


Wat is de levertijd van mijn bestelling?

We streven ernaar je bestelling binnen 1 werkdag na ontvangst te verzenden. Bij ontvangst van je bestelling vóór 12.00 uur proberen we deze nog dezelfde werkdag te versturen.

Al onze producten zijn handgemaakt en om een optimale versheid, kwaliteit en smaak te garanderen, houden wij onze voorraden zo klein mogelijk. Bij drukkere perioden kan de levertijd dan ook uitlopen tot 2 werkdagen.

Heb je binnenkort een feestje? Bestel dan op tijd of stuur even vooraf een mailtje, zodat er rekening mee gehouden kan worden. Overleggen is altijd mogelijk!


Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Ben je ergens niet tevreden over? Stuur dan vooral eerst even een mailtje naar info@femdecuisine.nl. Samen komen we vast wel tot een oplossing!

Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.